header weg_02
       
dropshadow
 
recente_projecten                
dropshadow
A-kaart
Beursstand en spaarzuiltjes A-kaart - stad Antwerpen

De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen. Voor dit project ontwikkelde ik het herkenbare 'handicoon', een modularie promotie- & verkoopsstand en mobiele spaarzuiltjes. De verkoopsstand wordt reeds op verschillende evenementen ingezet, de zuiltjes zullen in de nabije toekomst in gebruik worden genomen.

    terug naar boven >
dropshadow
Banieren
Banieren restyling stadskantoren stad Antwerpen

Het interieur van de stadskantoren heeft nood aan meer uniformiteit. Om dit te realiseren werd er een concept ontwikkeld door het ontwerpbureau MAXIMALdesign. Bij de daadwerkelijke uitontwikkeling van dit concept werkte ik aan de zoneafbakening.
Een definitief concept voor de zonebanieren werd vastgelegd en de eerste set banieren voor het stadskantoor Luchtbal werd opgeleverd.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
expo-felix
EXPO Felix - AG Stadsontwikkeling stad Antwerpen

Voor het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling werd er een tentoonstelling ontwikkeld. Deze zal te zien zijn in het Felix Archief.
De tentoonstelling is opgebouwd uit 12 tafels, elk rond een specifiek onderwerp: mobiliteit, woonprojecten, ... enz.

Bij dit project werd er een definitieve vormgeving (zowel grafisch als vormelijk) ontwikkeld op basis van een voorontwerp van externe partners.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Babbelbox
Babbelbox - Straatpraat, De Nieuwe Antwerpenaar op ATV
In het vernieuwde tv-programma 'De Nieuwe Antwerpenaar'op ATV is er een rubriek 'Straatpraat'. Burgers kunnen hun mening zeggen tegen de camera in de babbelbox.
Voor dit programmaonderdeel ontwikkelde ik de 'Babbelbox'. Zowel de vorm, de technische constructie en de grafische vormgeveing werden op punt gesteld.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Flankbestickering
Bedrijfswagens stad Antwerpen
Om een meer hedendaagse aanblik aan het wagenpark van de stad Antwerpen te geven werden verchillende ontwerpen uitgedacht. Na een afweging tussen de voorontwerpen werd een defintief voorstel weerhouden. Bij 'meer afbeeldingen' vindt u een overzicht van het defintieve ontwerp toegepast op de verschillende bedrijfswagens.
Het ontwerp werd zo opgezet dat er tevens een aanzienlijke kostenbesparing werd gerealiseerd zonder in te boeten aan zichtbaarheid, dynamiek en functionaliteit.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Pres_stadswinkel
Vooronderzoek/ontwerpen/segmentatie project stadswinkel

De stadswinkel van de stad Antwerpen wordt een echte shop. Om deze nieuwe focus van informatiepunt naar winkel goed in te vullen werd er een vooronderzoek opgezet. De doelgroep werd verduidelijkt met behulp van een segmentatiediagram en conceptvoorstellen per doelgroep werden uitgewerkt. Op basis hiervan werd een keuze gemaakt: bij 'gafisch ontwerp' kan u de definitieve grafische ontwerpen bekijken.

Bij 'meer afbeeldingen' vindt u het vooronderzoek en de conceptontwerpen per doelgroep.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Bibbus
Bibbus - Openbare bibliotheken stad Antwerpen

De openbare bibliotheken van de stad Antwerpen beschikken over twee grote bibbussen en een mini-bibbus. Voor deze bibbussen ontwikkelde ik de volledige externe vormgeving. Gaande van het voorontwerp, de coördinatie van de fotoshoot, de uitontwikkeling tot en met de technische opvolging van de daadwerkelijke aankleding van de bussen. Initieel werd een nieuwe bus aangekleed en een oude aangepast aan het nieuwe concept. Op een later stadium werd de kleine bibbus aangekocht en in dezelfde stijl aangekleed.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Interieur
Interieur tijdelijke locatie stadswinkel Antwerpen

Dit najaar wordt de stadswinkel grondig aangepakt. De winkel krijgt een hedendaags interieur en een nieuwe functie als shop. Om de burgers en bezoekers van de stad Antwerpen in tussentijd van dienst te zijn werd de stadswinkel tijdelijk ondergebracht in het stadhuis. Voor deze tijdelijke locatie tekende ik het interieurconcept en alle grafische elementen. Het resultaat is een hedendaags interieur met een praktische indeling. De keuze van materialen en de volledige interne productie zorgden tevens voor een lage productiekost.

De opening van de tijdelijke locatie kreeg positieve aandacht in de pers. Klik voor respectievelijk 'Het Laatste Nieuws' en 'Gazet van Antwerpen'.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Magazinezuil
Magazinezuil voor 'De Nieuwe Antwerpenaar'
Om het stadsmagazine 'De Nieuwe Antwerpenaar' op nieuwe verdeelpunten aan te bieden werd een magazinezuil ontworpen. De zuiltjes zullen op binnenlocaties geplaatst worden zoals bijvoorbeeld de inkomhal van de ocmw-ziekenhuizen. Het ontwerp is duurzaam opgebouwd uit recycleerbare materialen, kan tegen een stootje en heeft een hedendaagse look. De productietechniek is 'rotomoulding', wat de stukprijs per extra exemplaar goedkoper maakt.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Luhtbogen
Luchtbogen - stad Antwerpen

Op vraag van een stadsdienst, die verantwoordelijk is voor de logistiek van evenementen van de stad Antwerpen, ontwikkelde ik luchtbogen. Verschillende concepten werden uitgewerkt, inclusief technische tekeningen. Bij 'meer afbeeldingen' krijgt u een overzicht van deze concepten.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Porselein
Porselein - stad Antwerpen

Bij de stad Antwerpen werken zeer veel medewerkers. Tijdens hun werkzaamheden en vergaderingen is er nood aan 'porselein'. Ook in het restaurant van 'Den Bell' heeft men dagelijks grote hoeveelheden 'porselein' nodig om de middagmaaltijden te serveren: mok, tas met ondertas, glas, karaf, bord, kom, ... enz.

Voor deze reden ontwikkelde ik verschillende concepten en werkte een eindvoorstel uit. Bij 'meer afbeeldingen' kan u deze concepten en het definitief ontwerp bekijken.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Sorteertstraatje
Icoonborden sorteerstraatjes - stad Antwerpen
Op verscheidene locaties in de stad werden 'sorteerstraatjes' ingericht. Voor dit project bedacht ik de iconen. Deze werden ontworpen voor duidelijke herkenbaarheid rekeninghoudend met de productietechniek: lasersnijden van staalplaat.
Zowel het ontwerp als de technische opvolging van de productie hoorden bij deze opdracht.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
MC-award
Award Marketing & communicatie stad Antwerpen

Voor de beloning van goede klanten van de stadsdients Marketing & communicatie ontwierp ik een 'award'. Deze award moest de kernwaarden, die men in de winnaar wil terug vinden, uitdrukken.
Het doel was een award creëren die een winnaar met trots op zijn werkplek wil plaatsen. Het ontwerp werd op het laatse moment niet uitgevoerd daar de uitreiking werd afgelast. De award is technisch volledig uitontwikkeld en productieklaar.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Producten06
Quickdesigns producten stadswinkel stad Antwerpen (2006)
Op vraag van de bedrijfsdirecteur van de stadsdienst Marketing & communicatie tekende ik een reeks quickdesigns van mogelijke gadgets. Deze producten gingen van een lampje, een memoryspel, fotokadertjes tot een ijsblokjesmaker. Voor de verschillende quickdesign te bekijken klikt u op 'meer afbeeldingen'.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Poken
Poken - gadget klantendag Marketing & communicatie

De stadsdienst Marketing & communicatie van de stad Antwerpen organiseerde een studiedag over 'Social Media' voor haar klanten. De bezoekers ontvingen een gadget, aangepast aan het onderwerp van de dag. De 'poken' is een leuk hebbeding, waarmee 'social media profielen en gegevens' kunnenn uitgewisseld worden. De verschillende uitgewerkte ontwerpen kan u bekijken bij 'meer afbeeldingen'.

  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Vuurkorf
Vuurkorf stad Antwerpen
Een onderzoek werd uitgevoerd om te zien of we de taditionele vuurkorfen konden vervangen door een stadsversie. Een ontwerp werd op punt gezet, inclusief de technische uitontwikkeling.
Na onderzoek bleek de kostprijs haalbaar te zijn, maar iets te hoog binnen het budget van het toenmalige project.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
dropshadow
Productontwerp
Portfolio voor 2005
Tijdens de periode 2003 tot 2005 hield ik een papieren portfolio bij.
Bij 'meer afbeeldingen' kan u het productontwerpgedeelte van dit portfolio bekijken. Hierin kan u verschillende ontwerpen bekijken, zoals zetelontwerpen en zitconcepten, een automatische uitleenbalie, ... enz.
  meer afbeeldingen > terug naar boven >
 
raster
footer  
GRAFISCH ONTWERP   PRODUCT ONTWERP   WEBDESIGN   CURRICULUM VITAE   CONTACT   HOME
 
Jeroen Collier © Alle rechten voorbehouden